Power BI is een krachtig platform dat je toelaat om grote hoeveelheden data te analyseren en visualiseren op een intuïtieve manier. Dankzij deze hands-on opleiding bouw je een stevige basiskennis op en kan je snel aan de slag met je eigen data.

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met verschillende databronnen om je eigen analyses en rapporten op te zetten. Je leert bovendien hoe je geïmporteerde data kan modelleren en omzetten naar bruikbare gegevens, waarmee je verder allerlei berekeningen kan uitvoeren.

Tijdens deze opleiding behandel je onderstaande zaken zelfstandig:

  • Wat is business intelligence? 
  • Wat is het verschil tussen Power BI en Excel?
  • Installatie en overzicht van de componenten van Power BI Desktop
  • ETL (Extraction, tranformation and load) van verschillende databronnen (Excel, website, ERP-pakketten...)
  • Eenvoudige visualisaties (kaarten, staafdiagrammen, ...)
  • Data modelleren met de Power Query Editor in Power Bi Desktop

Deze opleiding richt zich voornamelijk op financiële analisten, consultants en controllers die Power BI nog niet kennen. Je hebt wel een sterke voorkennis in Excel: draaitabellen en de courante Excelfuncties hebben geen geheimen voor jou. 

De Finsiders Academy staat voor permanente opleiding en begeleiding, waarbij we inzetten op E-learning en hybride leren, wat zorgt voor flexibiliteit en efficiëntie.

Je krijgt toegang tot ons online leerplatform, waar je het cursusmateriaal (video's, casussen, slides, naslagwerk, documentatie) kan raadplegen. 

Je gaat zelfstandig aan de slag met het cursusmateriaal op ons leerplatform. Maandelijks wordt er een opvolgmoment voorzien waarin de docent terugkoppelt naar de geziene leerstof, vragen beantwoordt en casussen bespreekt. Je kan op het platform inschrijven voor een online opvolgmoment naar keuze, afhankelijk van de startdatum van je E-learning.

Naast Academy Manager bij Finsiders, is Stephanie Dujardin ook al jaren docent Excel en Power BI in het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde bij Hogeschool VIVES.

sd

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program