Digitale transformatie in finance

digitale transformatie

Het is ondertussen duidelijk: wie reeds investeerde in digitale transformatie, kan probleemloos volgen wanneer het speelveld verandert. Wie nog verder vooruitkijkt, leidt de dans.

 

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het gebruiken van nieuwe technologieën om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Dat impliceert niet dat bestaande technieken vervangen worden door nieuwe digitale oplossingen. Het betekent wel dat organisaties zouden moeten optimaliseren door de impact van technologie op mensen, organisaties en de maatschappij. Als organisatie heb je zo'n transformatie nodig om klaar te zijn voor de toekomst: je vergroot je wendbaarheid en kan beter inspelen op wensen van de klanten. Daaraan gekoppeld, verbeter je je concurrentiepositie. 

 

Waarom zou je eraan beginnen? 

Er komt best wel wat kijken bij die transformatie. Waarom zou je er dan tijd, moeite en geld in steken om eraan te beginnen? Het gaat niet enkel om het digitaliseren van processen, maar ook inspelen op de stijgende digitale noden van stakeholders. In je visie of missie staat er waarschijnlijk wel iets over klantenservice. Is de wens van je klanten nog hetzelfde als 10 jaar geleden? Waarschijnlijk niet. Wil je voorbereid zijn op de toekomst, dan heb je die transformatie nodig.

 

Hoe ga je dan concreet aan de slag met digitale transformatie?

Om in te spelen op de prangende vraag hoe je concreet aan de slag gaat met digitale transformatie in finance, organiseerden we op 30/9/2021 een webinar hierover. 

We gaven een praktisch kader waarin je transformatie kan sturen evenals enkele praktische voorbeelden van procesoptimalisatie en hun impact binnen het financieel departement. Zo kreeg je een inkijk in de vele mogelijkheden van digitalisatie en automatisatie aan de hand van specifieke tools van Ixor en Twikey

Je kan het webinar hieronder opnieuw bekijken, de slides kan je hier raadplegen.

Heb je ondersteuning nodig om aan de slag te gaan met digitale transformatie, en wil je de toepassingen ervan ontdekken? Contacteer ons, we helpen je graag verder!

Ontvang onze nieuwsbrief

De beste finsights bundelen we maandelijks in een nieuwsbrief. Laat hier je e-mailadres na en ontvang nieuwe inzichten meteen in je mailbox. Uitgelezen? Terug uitschrijven doe je in één klik.

We geven je gegevens nooit door aan derden. Lees onze Privacy Policy

Call to action Finsiders