In deze praktische opleiding leer je wat de concrete aandachtspunten zijn voor het afsluiten van de gemiddelde kmo-vennootschap. Je start vanaf een zo goed als afgesloten boekhouding en gaat stap voor stap richting het opstellen van de jaarrekening en het bekomen van zowel de BTW-aangifte als de aangifte vennootschapsbelasting.

Tijdens deze praktische opleiding komen onder meer aan bod/ 

Deel 1: De optimale boekhoudkundige afsluiting

  • in dit deel gaan we eerst kort in op de boekhoudkundige afsluiting;
  • naast het wettelijk kader, worden alle inventaris- en controleverrichtingen in detail besproken. Dit onderdeel is zeer praktijkgericht zodat je achtearf goed gewapend bent om alle noodzakelijke boekingen in het kader van de jaarafsluit uit te voeren.

Deel 2: de optimale fiscale afsluiting, bespreking van balans en resultatenrekening

In dit deel overlopen we enkele elementen van de balans en resultatenrekening vanuit het W.I.B. 1992.

Deel 3: de jaarrekening bekeken door de bril van de revisor.

  • de resultaatverwerking: winstverdeling en de afsluiting
  • opstellen van de neer te leggen jaarrekening: balans, resultatenrekening en toelichting
  • mathematische en logische controles
  • invullen van de jaarrekening

Deze opleiding is gericht op accountants die zelf aan de slag willen met het afsluiten van de boekhouding.

Deze opleiding gaat door op ons kantoor in Sint-Martens-Latem, Kortrijksesteenweg 88 en wordt opgesplitst in twee avonden:

  • Maandag 27 februari 2023  - 18u tot 21u30
  • Dinsdag 28 februari 2023 - 18u tot 21u30

Inbegrepen is een documentatiebundel en broodjesmaaltijd.

Kristof Willekens is Licentiaat in de Rechten (FUNDP Namur en KULeuven) en werkte even bij Deloitte Belastingconsulenten en daarna van 2009 tot 2018 voor UNIZO. Hij was er juridisch adviseur en fiscaal adviseur op de Studiedienst.  In juli 2018 verliet hij UNIZO en sindsdien is hij zijn eigen baas: hij is freelance jurist en fiscalist en freelance belangenbehartiger. 

De vernieuwende dossiers over een efficiënte overheid, administratieve vereenvoudiging en last but not least over een kmo-vriendeljike vennootschapsbelasting van 20% beschouwd hij als de mooiste vruchten van die 9 jaar bij Unizo. Het absolute hoogtepunt is de invoering van de liquidatiereserve, gebaseerd op een tekst van zijn hand.

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program