Een verschillenanalyse is belangrijk voor ondernemingen, omdat uit een dergelijke analyse naar voren kan komen op welke vlakken de onderneming een positief resultaat behaald heeft. Daarnaast biedt een verschillenanalyse ook inzicht in de aspecten waarop de onderneming verlies heeft geleden. De resultaten uit de verschillenanalyse bieden een onderneming de mogelijkheid om in de toekomst betere inschattingen te maken en het bedrijfsproces te verbeteren.

Deze online cursus geeft je enkele handvaten om hiermee praktisch aan de slag te gaan. 

In deze online cursus worden onderstaande onderwerpen behandeld:

  • Het opzetten van een omzet verschillenanalyse
  • Het opzetten van een kosten verschillen analyse
  • Meerdere praktische cases mét templates
  • Enkele voorbeelden uit een productieonderneming.

Deze online cursus bevat zo'n 1,5 uur aan beeldmateriaal, alsook enkele onmiddellijk bruikbare templates (Excel), oefeningen en oplossingen.

De Finsiders Academy staat voor permanente opleiding en begeleiding, waarbij een gezonde mix van theorie, casussen en opvolgmomenten essentieel is. De opleidingen worden ingericht als online cursus, zodat je zelf op eigen tempo aan de slag kan met het leermateriaal. De online cursus is op elk moment online raadpleegbaar.

Je krijgt toegang tot ons online leerplatform, waar je het cursusmateriaal (video's, casussen, slides, naslagwerk, documentatie) kan raadplegen. Daarnaast worden ook heel wat praktische templates aangereikt.

Je gaat zelfstandig aan de slag met het cursusmateriaal op ons leerplatform. Elk kwartaal wordt er een opvolgmoment voorzien waarin de docent terugkoppelt naar de geziene leerstof, vragen beantwoordt en casussen bespreekt. Je kan op het platform inschrijven voor een online opvolgmoment naar keuze, afhankelijk van de startdatum van je E-learning.

Johan Theuninck is Handelsingenieur en heeft een ruime praktijkervaring als Business Controller binnen Suez Environment. Hij is tevens zaakvoerder van ERT - adviesbureau bedrijfsmanagement, en hogeschooldocent van vakken zoals cost & management accounting.

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program