De meeste Belgische ondernemingen publiceren jaarlijks hun jaarrekening. Hoe interpreteer je deze boekhoudkundige informatie om de financiële situatie juist te beoordelen? 

Tijdens deze e-learning reiken we hulpmiddelen aan om onderstaande vragen te beantwoorden:

 • Kan de onderneming haar schulden op korte en lange termijn terugbetalen?
 • Is de onderneming voldoende rendabel? 
 • Biedt de onderneming voldoende bescherming aan de schuldeisers? 

Aan de hand van enkele casussen en vergelijking met de sector, worden deze vragen beantwoord. 

Tijdens deze e-learning worden onderstaande elementen behandeld:

 • Analyse van de jaarrekening (verticaal en horizontaal)
 • Liquiditeit op korte en lange termijn
 • Rendabiliteit
 • Solvabiliteit
 • Andere relevantie financiële knipperlichten

 

Deze e-learning is gericht op:

 • Accountants
 • Controllers
 • Financiële medewerkers

Een basis van financieel inzicht en dubbel boekhouden is vereist. 

De Finsiders Academy staat voor permanente opleiding en begeleiding, waarbij een gezonde mix van theorie, casussen en terugkommomenten essentieel is. De opleidingen worden ingericht als E-learnings, vaak in combinatie met fysieke werkcolleges, wat zorgt voor flexibiliteit en efficiëntie.

Je krijgt toegang tot ons online leerplatform, waar je het cursusmateriaal (video's, casussen, slides, naslagwerk, documentatie) kan raadplegen. 

Je gaat zelfstandig aan de slag met het cursusmateriaal op ons leerplatform. Maandelijks wordt er een opvolgmoment voorzien waarin de docent terugkoppelt naar de geziene leerstof, vragen beantwoordt en casussen bespreekt. Je kan op het platform inschrijven voor een online opvolgmoment naar keuze, afhankelijk van de startdatum van je e-learning.

Na het doornemen van de theoretisch achtergrond, maak je een opdracht en krijg je individuele feedback van de docent. Zo haal je het maximale uit de opleiding en kan je onmiddellijk praktisch aan de slag.

Annelies Kempinck begon haar carrière als auditor bij PriceWaterhouseCoopers. Daarna ging ze aan de slag bij de FOD Financiën als inspecteur BTW. Sinds een tiental jaar is ze verbonden aan VIVES Hogeschool, waar ze in het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde – bachelor Accountancy-Fiscaliteit verschillende opleidingsonderdelen (o.a. financiële analyse, controleleer, consolidatie, cost & management accounting en vennootschapsboekhouden) doceert.

Zij gingen jou voor

Als Accountant mist ik de interpretatie van bepaalde cijfers, waar die precies vandaan komen en hoe je die vergelijkt met de sector. Dit werd hier heel duidelijk uitgelegd!
Kleine groepjes, overzichtelijk materiaal en duidelijke lessen. De docent is heel bereikbaar voor vragen. Aanrader!
Dankzij de video's en oefeningen, kan je op eigen tempo de inhoud verwerken. De casussen die tijdens de les behandeld worden, maken het echt heel tastbaar!

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program