Met Power Query kan je externe gegevens importeren of er verbinding mee maken en deze gegevens vervolgens vormgeven, bijvoorbeeld een kolom verwijderen, een gegevenstype wijzigen of tabellen samenvoegen op een manier die aan je behoeften voldoet. Vervolgens kan je een query in Excel laden om grafieken en rapporten te maken. Je kan de gegevens periodiek vernieuwen om deze up-to-date te maken.

In deze e-learning komen volgende elementen aan bod:

  • Data Connectoren in Power Query
  • Acties in PQ zoals kolommen splitsen, samenvoegen, sorteren, filteren
  • Werken met formules
  • Groeperen
  • Draaitabellen
  • Tabellen samenvoegen
  • Voorbeeldcase van een connectie met SAP S4Hana

De e-learning is opgebouwd met praktische voorbeelden in oefeningen die telkens aangereikt worden via video's.

Je krijgt 1 jaar toegang toegang tot ons online leerplatform, waar je het cursusmateriaal (video's, casussen, slides, naslagwerk, documentatie) kan raadplegen. 

Je gaat zelfstandig aan de slag met het cursusmateriaal op ons leerplatform. Op vraag wordt er een opvolgmoment voorzien waarin de docent terugkoppelt naar de geziene leerstof, vragen beantwoordt en casussen bespreekt. Je kan op het platform inschrijven voor een online opvolgmoment naar keuze, afhankelijk van de startdatum van je e-learning.

Na zijn studies Bedrijfsmanagement en Master in de Europese studies, behaalde Niels zijn lerarendiploma. Hij ging aan de slag als data analyst bij Deloitte en daarna als finance en transformation consultant bij onder andere Finsiders. Sinds mei 2023 is hij aan de slag als Digital Transformation Consultant bij i.deeds.

niels

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program