Met dit opleidingspakket krijg je toegang tot drie online cursussen, waardoor je een krak wordt in ratio- en jaarrekeninganalyse. Je leert de jaarrekening lezen, financiële knipperlichten herkennen en leert te doorgronden waarop je moet letten bij het analyseren van een jaarrekening.

Dit opleidingspakket 'Financiële analyse' bevat onderstaande online cursussen: 

Het lezen en begrijpen van een jaarrekening is niet altijd evident. In deze e-learning worden de belangrijkste elementen van een jaarrekening uitgelicht en besproken.

Maak kennis met de verschillende financiële ratio's en analyses van de balans en resultatenrekening en ontdek de knipperlichten die je een goed beeld geven van de financiële gezondheid van een bedrijf.

In deze case-based e-learning ga je aan de slag met jaarrekeningen en real-life documenten.

Je krijgt toegang tot ons online leerplatform, waar je de 3 e-learnings gedurende 1 jaar lang kan raadplegen.

Je gaat zelfstandig aan de slag met het cursusmateriaal op ons leerplatform. Elk kwartaal wordt er een opvolgmoment voorzien waarin de docent terugkoppelt naar de geziene leerstof, vragen beantwoordt en casussen bespreekt. Je kan op het platform inschrijven voor een online opvolgmoment naar keuze, afhankelijk van de startdatum van je E-learnings.

Annelies Kempinck begon haar carrière als auditor bij PriceWaterhouseCoopers. Daarna ging ze aan de slag bij de FOD Financiën als inspecteur BTW. Sinds een tiental jaar is ze verbonden aan VIVES Hogeschool, waar ze in het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde – bachelor Accountancy-Fiscaliteit verschillende opleidingsonderdelen (o.a. financiële analyse, controleleer, consolidatie, cost & management accounting en vennootschapsboekhouden) doceert.

Brecht Van Boxelaer startte zijn carrière als dossierverantwoordelijke bij Titeca, waarna hij deeltijds aan de slag ging als docent boekhouden, analytische kostencalculatie en economie. Hij is sinds enkele jaren software consultant en nog altijd lesgever aan diverse opleidingscentra.

Bespaar 60% met ons Expert Program

Samen met jouw persoonlijke coach stellen we een opleidingstraject samen op maat van jouw ambities. Bovendien bespaar je op deze manier maar liefst 60% op alle opleidingen in de Finsiders Academy. Op deze manier willen we met Finsiders investeren in jouw carrière!

Ontdek het Expert Program