Het belang van flexibiliteit en een gezonde balans work-life

Funsiders

Misschien vind jij thuiswerk fantastisch. Of juist heel eenzaam. Wat voor jou ook de beste formule is: het belangrijkste is dat zowel jij als je werkgever bereid zijn tot flexibiliteit. Zijn post-corona jouw o zo geliefde glijdende uren opnieuw een no-go voor je baas? Dan overweeg je misschien toch beter een andere job.

 

 

Niet meer, maar efficiënter werken 

Dat een betere work-life-balance leidt tot een hogere productiviteit, is al meermaals wetenschappelijk bewezen. Bottom line: je hoeft niet noodzakelijk meer te werken om meer gedaan te krijgen. Wel is er nood aan meer efficiëntie, omkadering en heldere afspraken. Hoe vlot je nieuwe werkgever hierop inspeelt, zegt veel over de bedrijfscultuur. Zowel ondernemingen, CFO’s als HR-experts spelen daarin een belangrijke rol.

 

Flexibiliteit: het nieuwe normaal

“Thuiswerk en glijdende uren zijn de norm geworden”, vindt Finsider Joline Delcroix, aan de slag als Chief Accountant. “Je krijgt de kans om je werkdag autonoom en flexibel te plannen, zonder dat je telkens bij je manager om toestemming hoeft te vragen. Twee keer per week naar Brussel rijden? Geen probleem, maar alleen liefst niet om 8u ‘s morgens!”

benoit
“Woon-werkverkeer staat synoniem voor veel verloren uren. Thuis hoef je minder vroeg op te staan, waardoor je frisser aan de dag begint en er zelfs meer tijd is om te werken. Flexibiliteit, glijdende uren… Top!”
Benoit Luyts, Finance Expert

Keuzevrijheid als troef

Toch loopt niet iedereen warm voor thuiswerk. Sommige mensen houden nu eenmaal van meer structuur. Of ze willen liever persoonlijke feedback in plaats van via een videoverbinding. Het belangrijkste is dat je werkgever je toelaat om de voor jou ideale situatie te kiezen. “Financiële profielen zijn vaak mensen die van structuur houden”, zegt CFO Wim Dezutter van Callant Insurance & Financial Advice. “Niet zelden verkiezen ze een bepaalde routine en standvastigheid. Voor sommigen kon thuiswerk daardoor ook moeilijk zijn, want dan verlaten ze hun comfortzone. Een collega vertelde me vandaag nog héél blij te zijn om terug op kantoor te zijn.”

 

Rechten en plichten

“Meer flexibiliteit door thuiswerk en glijdende uren is primordiaal”, vindt ook Johan Juveyn, CFO bij Lancer Europe. “Toch moet er ook een goede balans zijn. Tegenover autonomie en flexibiliteit staan ook plichten. Op het vlak van nuttige tijdsbesteding, maar ook op het vlak van security, omgang met laptops, netwerken… Ook dat evenwicht moet bewaakt worden.”

Op zoek naar een motiverende werkgever?

Bij Finsiders plaatsen we onze medewerkers centraal. Naast opleiding en uitdagende projecten organiseren we bijna wekelijks leuke teamevents waar je kunt ontspannen of meebouwen aan het groeiverhaal van Finsiders.

ONTDEK ONZE VACATURES

Op zoek naar gemotiveerde experten?

Meer motivatie zorgt ontegensprekelijk voor betere resultaten. Doordat we sterk inzetten op de ontwikkeling en het werkgeluk van onze experten, lopen ze ook voor jou die extra meter. 

Ontvang onze nieuwsbrief

De beste finsights bundelen we maandelijks in een nieuwsbrief. Laat hier je e-mailadres na en ontvang nieuwe inzichten meteen in je mailbox. Uitgelezen? Terug uitschrijven doe je in één klik.

We geven je gegevens nooit door aan derden. Lees onze Privacy Policy

Call to action Finsiders