Balta Group & Finsiders, een flexibele samenwerking

Logo Balta

Na een overname van een van de business units van Balta Group aan het Britse Victoria werden de teams volledig geherstructureerd. In het kader van deze herstructureringen kwam Balta bij Finsiders aankloppen voor tijdelijke ondersteuning. We nemen een duik in de bijdragen van Jonathan Crehel (30) en Sharon Law (27) aan dit uitdagende project.

Snelle ondersteuning

Eind 2021 werd Balta Rugs, Residential polypropyleen en Non-Woven activiteiten, samen met het merk Balta verkocht aan het Britse Victoria. Deze deal zorgt voor grote veranderingen in de teams en hun verantwoordelijkheden. Om de continuïteit van de activiteiten te kunnen garanderen heeft Balta Finsiders ingeschakeld. Enkele dagen later was het project al gestart onder de vleugels van de ervaren Finance Consultants Jonathan en Sharon Law.

 

 

Vlotte onboarding

De onboarding van beide finsiders verliep vlot dankzij de goede communicatie en ruime omkadering. Jonathan was snel up & running om ondersteuning te bieden. Jonathan kijkt dan ook met een positieve blik terug op zijn eerste periode bij Balta. “De samenwerking verloopt zeer open en vriendelijk. Daarnaast heeft Balta enorm veel vertrouwen in de mensen van Finsiders, wat voor mij heel fijn aanvoelt”.

Sharon Law, Finance Consultant - Finsiders
“De samenwerking tussen Finsiders en Balta loopt zeer vlot dankzij de open communicatie. Iedereen is heel aangenaam in de omgang en open om te helpen, waardoor ik mij meteen welkom en geïntegreerd voelde in het team”
Sharon Law, Finance Consultant

Nauwe en flexibele samenwerking 

Werken met consultants heeft als voordeel dat er extra flexibiliteit wordt gecreëerd. Zeker in tijden van verandering en herstructurering binnen een onderneming is dit een grote toegevoegde waarde. Sharon is alvast zeer tevreden over haar project: “De samenwerking tussen Finsiders en Balta loopt zeer vlot dankzij de open communicatie. Iedereen is heel aangenaam in de omgang en open om te helpen, waardoor ik mij meteen welkom en geïntegreerd voelde in het team”. In de nabije toekomst zal Sharon de overstap maken naar het nieuwe Balta (onder Victoria). Haar takenpakket evolueert daarbij ook verder, maar dankzij de Finsiders Academy en de persoonlijke coaching van onze experten zorgen we er samen voor dat elke project boeiend blijft en met succes wordt afgerond.

Over Balta Group

Balta Group is de grootste producent van textiele vloerbedekkingen in Europa met 11 productiesites wereldwijd, waarvan 6 in België. Sinds juni 2017 is Balta Group een beursgenoteerd bedrijf met meer dan 4000 medewerkers wereldwijd. De producten worden geëxporteerd naar meer dan 130 landen, wat zorgt voor een geconsolideerde netto omzet van 646 miljoen euro.

Hoe ziet de CFO van de toekomst eruit?

De CFO van de toekomst wordt de Da Vinci van zijn tijd, zo lijkt het wel. Van waakhond tot katalysator, leider of innovator: geen rol is de Chief Financial Officer vreemd. Welke expertise en skills zijn onmisbaar voor de felbegeerde job van CFO? En hoe doe je dat, al die verschillende petjes combineren? Wij gingen in gesprek met 5 top CFO's!

Ontvang onze nieuwsbrief

De beste finsights bundelen we maandelijks in een nieuwsbrief. Laat hier je e-mailadres na en ontvang nieuwe inzichten meteen in je mailbox. Uitgelezen? Terug uitschrijven doe je in één klik.

We geven je gegevens nooit door aan derden. Lees onze Privacy Policy

Call to action Finsiders