Aan de slag met budgetteren (in Excel)

Het is weer zover: de budgetteringsronde komt eraan. Telkens een arbeidsintensief proces dat veel energie vraagt.

In dit webinar helpen we je op weg op twee gebieden. Enerzijds bieden we je enkele praktische tips en tricks om aan de slag te gaan, alsook de mogelijke valkuilen bij het opstellen van een budget. Daarnaast gaan we aan de slag met een Wat-als analyse in Excel, waarbij je verschillende waarden kan inputten om scenario's te genereren. Ideaal dus om budgetten vergelijken!

Bekijk het webinar

Meer dan 100 finance experts herbekeken dit webinar!

Wat leer je in dit webinar?

Praktische tips

Financial Controller Matthias Corthouts helpt je op weg met enkele praktische tips om aan de slag te gaan. Hoe pak je het aan met planning, wat met communicatie? Welke instructies geef je mee aan de stakeholders?

Vaak voorkomende valkuilen

Al doende leert men, waardoor Matthias ook wat valkuilen meegeeft waar je op moet letten wanneer je gaat budgetteren. Denk maar aan een concrete planning mét deadlines opstellen, niets veronderstellen en gerichte instructies meegeven.

Wat-als analyse in Excel

Een minder gekende functionaliteit binnen Excel is de Wat-als analyse, met daarbij Scenariobeheer en Doelzoeken. Je kan deze tools gebruiken binnen je budgetteringsfile, maar ongetwijfeld zijn er nog mogelijkheden.

Ontvang onze nieuwsbrief

De beste finsights bundelen we maandelijks in een nieuwsbrief. Laat hier je e-mailadres na en ontvang nieuwe inzichten meteen in je mailbox. Uitgelezen? Terug uitschrijven doe je in één klik.

We geven je gegevens nooit door aan derden. Lees onze Privacy Policy

Call to action Finsiders